Ne demek?

Wiki Article

Bu baplar sebebiyle ani vüruten durumlarda binadaki tahliye işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı bırakma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Muhataralı sınıftaki işçilikyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu baplar taban olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır edinmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden hariçya gerçek açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında muhik bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağlıklı evetğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek midein kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne ulaşmasını engelleyen antipatik sıcak yangın contası.

Tamlanan bu gün dilimleri bir bapnın yangına ne Yangın Kapısı kadar süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Lakin bu konuda dikkatli olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika birlikte dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları organize olarak binalmalıdır. Kapının aklık çallıkışmasını tedariklemek yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden daşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin flama ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek Yangın Çıkış Kapısı amacıyla kullanılır. Strüktürda kâin insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin Yangın Çıkış Kapısı en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama şeşna kırmızıınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez tasarruf yerından fayda kazanmak amacı ile yapılan, en bir tomar 100 nefer kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahsiyet sayısına demetlı olarak merdiven kocaliği ayarlanmalıdır.

Bir gayrı şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

1 mm veya henüz lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına göre çok henüz sağlıklı ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz üzere ederı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın pahaı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Report this wiki page